Valvoline motorolaj, gerinctorna, utazás a jobbulásért

Sajnos az ember, ha nem figyel oda, nem tudja, hogy adott esetben néhány dolog milyen kockázattal is járhat, akkor könnyen jöhet egy szerencsétlen baleset, egy sérülés. Nos, én is pont így jártam.

Március elején eldöntöttem, hogy el fogok járni egy közeli konditerembe, mert lassan itt a nyár, a bikini szezon, a szekrényből elő kell venni a rövidnadrágokat és a has pólókat, amik igen sokat mutatnak és éppen ezek miatt fontos, hogy olyan alakom legyen a nyárra, hogy ki is merjek menni a strandra télikabát nélkül.

Felelőtlen voltam azonban, mert nem edzésre jártam másokkal és még magánedzőm se volt. Nem, én saját magam kezdtem el edzeni, úgy, ahogy éppen tudta, vagy pont, hogy nem, hogy mit hogyan kell csinálni. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen súlyokkal dolgozol, mennyire erőlteted meg magad, akkor, az elején, amikor még nem vagy edzésben. Nem véletlenül kell bemelegíteni, majd az edzés után lenyújtani. Hiszen nem csak neked kell készen állnod egy edzésre, hanem a testednek is természetesen. Mert hiába is döntöd el fejben, hogy oké most akkor karácsony, új év és mindenféle dolog, ünnep után végre elkezdesz edzeni, talán ez a legnehezebb, de ehhez a testednek is időre van szüksége, hogy a terhelést bírja. Mint mindenben, így az edzésben is nagyon fontos dolog a fokozatosság. Hát sajnos ez az, amit én nem igazán tartottam be.

A minap úgy gondoltam, hogy ma nagyon jó formában vagyok, ezért kicsit nehezebb súlyokkal is dolgoztam, mint általában egyébként szoktam. Akkor éppen két hete jártam el edzeni és úgy gondoltam, hogy ez a két hét már elég ahhoz, hogy megpróbálkozzak valami nagyobb falattal. Hát, sajnos nem volt az. Így történt az a szerencsétlen eset, az én szerencsétlen esetem, hogy megsérült a derekam, mert megerőltettem magam. Ezek után el is kellett mennem orvoshoz, mert nagyon fájt a hátam és az orvos közölte velem, hogy egy ideig gerinctornára kell járnom, hogy ne legyen nagyobb a sérülés és ne is újuljon ki. Sokszor egy egy aprónak tűnő sérülés is maradandó lehet, ha nem megfelelően kezeljük őket abban az időben, amikor még frissnek számít és tehetünk azért, hogy teljesen rendbe hozzuk.

Eléggé megijedtem, hogyha nem tudok elmenni a terembe futni a futópadon meg súlyokat emelgetni, de ez persze ilyenkor természetes, de még mást sem, egyszóval semmit sem csinálhatok ott, akkor mi is lesz az én ,,beach body projektemmel”. Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy a gerinctorna mellett eljárhatok úszni is. Ezen kívül anyukám masszázsra is beíratott, így minden héten egyszer a gerinctorna után mentem a masszázsra. Azonban ehhez egy jármű is kellett. Ahogy közeledett a jó idő, előhalásztuk a garázsból a motoromat és vele együtt a valvoline motorolajat is. Ugyanis e nélkül anyukám nem enged utamra. Mindig azt mondja, hogy bármi közbejöhet, hogy valamit meg kell szerelni, vagy nincs nálam pénz és ilyenkor jobb, ha van nálad motorolaj. Hát, hogy nyugodtak legyenek, ha nincs más kívánságuk, akkor a valvoline motorolaj kíséretében is hajlandó vagyok útra kelni a drága motoromon, amit nagyon szeretek. Ennek köszönhetően a gerinctorna után mindig időben oda is értem masszázsra, amikor kellett mennem.

A torna egyébként nagyon hasznos volt. Nagyon sokat segített és sok újat mutatott például a bemelegítésekkel és nyújtásokkal kapcsolatban. Mesélte a gyógytornász, hogy már sok olyan emberrel volt dolga, aki komolyabban is megsérült azért, mert nem megfelelően edzett, hiszen ilyenkor nagyon fontos a tartás, a légzés, igen, az se mindegy, hogy hogyan veszed a levegőt, ez jó technika itt is nagyon sokat számít. Mielőtt az ember komolyabban is elkezd edzeni, ajánlanám, hogy előtte hallgasson meg valakit, aki ért hozzá, hogy hogyan is csinálja az edzést biztonságosan. Hiszen a nyarat a parton szeretnénk tölteni, fürdőruhában meg természetesen az egészségünk megtartása szempontjából is nélkülözhetetlen dolog a sport, akkor ha már csináljuk, csináljuk rendesen, biztonságosan.

A gerinctornára való eljárás nagyon hasznos volt. Többek között azért is, mert emiatt kezdtem el úszni járni, amit bevallom eleinte nem nagyon szerettem, mert macerás mindig hajat szárítani, bemenni a nem mindig legmelegebb hőmérsékletű vízbe és még volt pár oka ennek. De ez is javította a tartásomat, erősített, izmosabb lettem és az állóképességem is nagyon sokat fejlődött ennek köszönhetően. Úgyhogy mindig jártam a várost a motorommal, a csomagtartójában a valvoline motorolajjal és nagyon sok vidámsággal, mert tudtam, hogy ezzel magamnak teszek jót. A testemnek és a lelkemnek is egyaránt.