A testmozgásnak köszönhetem, hogy a napelemes rendszer most már az én házamon is fent van

Fontos a testmozgás, ezt semmilyen korban sem szabad elfelejteni. A testmozgás hiánya betegségeket okozhat és a hangulatunkat is meghatározza, ha fáj valamink. Ha valaki például egész nap ülő munkát végez, gyakran előfordulhat, hogy fáj tőle a háta vagy éppen a lába. Ez persze más munkakörnél is előfordulhat, ez csak egy példa volt rá, hogy milyen káros hatásai vannak annak, ha valaki elhanyagolja a testmozgást. Én is ülőmunkát végzem, azonban korábban az interneten találtam egy stúdiót, ahol gerinctréninget is végeznek, emellett számtalan formáját ki lehet próbálni ott a testmozgásnak. Nagyon megtetszett a hely, és amikor először ott jártam, rögtön nagyon megkedveltem a helyet, ezért úgy döntöttem, hogy amikor csak időm engedi majd, ide fogok járni. Ha meg esetleg túl későn végeznék a munkában, akkor pedig otthon szoktam gyakorlatokat végezni.

Az én célom sosem a fogyás volt, szerencsére ezzel nekem nincs gondom. Inkább a fájdalom az, ami mindig is zavart. Az ülő munkától megfájdultak a térdeim és a hátam is, és ugye ettől meg mindig nyűgös voltam és a mozgás hiánya miatt állandóan fáradtnak éreztem magam, és sokszor semmi mást nem akartam, csak az egész hétvégét otthon tölteni és aludni. Ami, lássuk be, nem a legjobb dolog, főleg amikor hét ágra süt a nap és minden barátom ráér és amúgy is még bőven abban a korban vagyok, amikor állandóan ide-oda kellene járkálnom és élveznem az életet.

Úgyhogy eldöntöttem körülbelül majdnem egy éve, hogy minél több időt szánok testmozgásra is, bármi is legyen az. Szerencsére a kollégáimat is sikerült erre rávennem, így amikor nagyon korán végzünk, akkor kimegyünk a szabadba és focizunk egyet, vagy valamit kitalálunk, amit közösen tudunk csinálni. Ez mindenkinek jól esik egy irodában töltött nap után.

Amikor elmentem az első tornaórára a stúdióba, észrevettem, hogy az utcában van egy ház, aminek a tetejére napelemes rendszer lett telepítve és elgondolkoztam rajta, hogy a városban sokkal kevesebb napelemes rendszert látok a tetőkön, mint vidéken, de egy ismerősöm mesélte, hogy pont erről olvasott egy cikket egyszer, és azt írták benne, hogy már a városban is egyre több napelemes rendszer kerül felszerelésre.

Nekünk is van, mi pont a kertvárosi részben lakunk, szerencsénk van, hogy mi egy szép kertes házban lakhatunk, nem szívesen laknék a belvárosban egy panellakásban. Persze ez már a mai világban nem kívánságműsor, ha valaki el akar érni valamit az életében, akkor igenis meg kell érte dolgoznia, mert az ölébe senkinek nem hullik semmi.

A napelemes rendszer használatát még apukám tanácsára szereltettük fel, ugyanis ő mondta, hogy hosszú távon megéri és vissza tudjuk forgatni ezáltal a befektetésünket, hiszen a villanyszámlát a napelem használatával tudjuk helyettesíteni. Minden nagyon könnyen ment, nem kellett hónapokig várnunk arra, hogy fel legyen szerelve, szinte pár hét alatt az egész folyamat megvolt, aminek örültem, mert nem szeretek hónapokig pepecselni egy dologgal. Nagyjából fél éve használjuk és igazán meg vagyunk vele elégedve, és akinek csak tudjuk, mindig ajánljuk.

Így végül is két legyet ütöttem egy csapásra. Nem csak egészséges életmódra váltottam és bevezettem a mindennapjaimba a testmozgást, de még napelemes rendszer is került a tetőmre, ami az én javamat szolgálja teljes mértékben, hiszen, mint mondtam, ez egy megtérülő befektetés. Igaz, hogy korábban is hallottam már a napelemről, de nem gondoltam volna még akkoriban, hogy egyszer majd az én házamon is napelemes rendszer lesz.