Női öltözői titkok

A sportolás a legtöbb ember életében számottevő dolog. Nem feltétlenül egész életében, de szinte mindenkinek legalább az életének bizonyos szakaszában kiemelt szerepet kap. Nagyon jót tesz az egészségnek, mind testben, mind lélekben. Hogy is értem ezt a lelki egészségre gyakorolt hatást? Bármilyen sportot is űz az ember, az növeli a kitartást, a csapatszellemet, sőt felfrissíti az elmét is. Ha máshogy nem is, de a különböző csoportos edzések után az öltözőkben még akkor is kiváló közösség kovácsolódhat össze, ha egyébként olyan emberekről van szó, akik alapesetben annyira különbözőek, hogy az élet más területein nem is jöhetett volna létre köztük kapcsolat.

natúr kozmetikumokEgészségügyi problémák miatt az orvosom azt javasolta néhány évvel ezelőtt, hogy kezdjek el speciális gerinctornát végezni. Már akkor is meg volt a lehetősége annak, hogy otthon, különböző videók segítségével végezzem el a gyakorlatokat, de a saját egészségem fontossága miatt jobbnak láttam, hogy keressek egy gyógytornászt, akivel akár egyéni, akár csoportos foglalkozás keretein belül, de hozzáértő felügyelet alatt végezhetem ezeket a gyakorlatokat. Az elején nagyon ódzkodtam a csoportos foglalkozástól, de végül pénzügyi szempontok alapján mégis ezt választottam az egyéni foglalkozások magas költségei miatt. Így utólag azt kell mondanom, hogy nagyon j döntést hoztam, ugyanis rengeteg új embert ismertem meg, akiktől hasznos dolgokat tanulhattam, és biztos vagyok abban, hogy egy-két embernek én is tudtam új információkkal szolgálni.

A gyakorlatokon mindenki rendesen dolgozott, hiszen mindenkinek érdeke volt a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás helyes gyakorlata. Azonban amikor véget értek az edzések, a női öltözőben szinte elszabadult a pokol. Rengeteget viccelődtünk, sztorizgattunk, de sokszor hasznos eszmecserékbe is bonyolódtunk. Viszont azt gondolom, mindenki el tudja képzelni, hogy milyen az, amikor egy fárasztó edzés után 10-15 nő beszabadul az öltözőbe, és egyszerre próbálja megosztani a gondolatait a másikkal. Voltak dolgok, amik felett egyszerűen csak elsiklottunk, vagy egy jót mosolyogtunk, de itt hallottam először a natúr kozmetikumok világáról is. Egy természetgyógyász nő mutatta be ezek jótékony hatásait. Nagyon szimpatikus volt már első alkalommal is a nő, mert sok volt bennünk a közös tulajdonság, és egy végtelenül értelmes embert ismerhettem meg a személyében, akinek ritkaságszámba menően széles látásköre volt. Neki is hasonló egészségügyi problémái voltak, mint nekem, csak néhány évvel már előrébb járt a kezelésben, és így már abszolút nem is látszott, hogy bármi problémája is lenne. Mi ez, ha nem garancia arra, hogy jó úton halad és követendő példát mutat másoknak?

Megismerkedésünkkor ő már több mint tíz éve csak natúr kozmetikumokat használt. Mesélte, hogy kezdetben nem mindig tudott nagyon minőségi termékekhez jutni, de a reform életmód megállíthatatlan előrehaladásának köszönhetően mára már nagyon jó minőségű és nagy kínálatú natúr kozmetikumokhoz juthat az ember. Ő is inkább az internetes vásárlás híve volt, de mutatott néhány olyan eldugott, kisebb boltot, ahol kiváló kozmetikumok, alacsony áron már elérhetőek. Idő szűkében azonban a mai napig sokkal inkább az internetes vásárlást preferálom. Van is egy közös, kedvenc weboldalunk, ahonnan nem ritkán együtt is rendeltünk régebben, mert így még nagyobb kedvezményeket érhettünk el, ráadásul hetente legalább kétszer találkoztunk, így nem is volt bonyolult összeegyeztetni a rendeléseket, ráadásul, ha éppen nekem nem volt időm ilyesmivel foglalkozni, akkor csak elmondtam, hogy mik kellenek, és elintézte ő, de fordított helyzet is előfordult olykor-olykor.

Később aztán ő el is kezdett foglalkozni natúr kozmetikumok előállításával, mert ideje és affinitása is volt hozzá. Néhány általa készített terméket én is kipróbáltam, de mivel nem azonos termékekre volt szükségünk, én inkább úgy döntöttem, hogy megmaradok a jól bevált webshopomban található natúr kozmetikumoknál. Szeretek kísérletezni is, de ha egyszer annyira jó termékeket találtam, akkor már nem biztos, hogy minden esetben megéri kísérletezgetni.

Sajnos a természetgyógyász hölgy a családja miatt nem régen külföldre kényszerült költözni, így már csak a közösségi oldalakon tudjuk tartani a kapcsolatot, de örökre hálás leszek neki, meg persze a gerinctorna óráknak is, hogy megismerhettem a natúr kozmetikumok csodálatos világát.