Mozgásban vagyunk, akár az akciós téli gumik árai!

Nem figyelünk stresszes életünkben a helyes testtartásra és nem is mozgunk eleget, főleg, ha az ember irodai munkában görnyed egész nap egy számítógép előtt. A gerinc melletti izmok nagyon ellustulnak így és nagy a veszélye, ha hirtelen megerőltetjük, elég hozzá egy rossz mozdulat vagy valami nehéz megemelése, hamar megtörténhet a baj és beállhat az egész hátunk. Akinek volt hasonló élménye annak nem kell bemutatnom milyen ez az érzés. Akinek még nem, az képzelje el azt, amikor egy csákányt vágnak a derekába, és amikor hajolni próbál, megrántják… Elég kellemetlen. Járjunk el mozogni, ha lehet, vagy ha lusták vagyunk, járjunk masszőrhöz, mielőtt baj lesz!

Natália barátnőm gyógy masszőrként dolgozik, általában otthon látja el pácienseit, de van, hogy útra szólítja a kötelesség. Tavaly decemberben egy kisvállalkozáshoz hívták ki, sürgősen, mert a főnök háta beállt, amikor megakarta mutatni a munkásainak, hogyan is kell megfelelőtempóban pakolni. Azonnal autóba ült és nekivágott az útnak. Az út elég latyakos, havas és néhol lefagyások voltak. Milyen legyen télvíz idején egy autóút, ha nem tartják rendbe… Ahogy kapkodva vette az úton lévő akadályokat, hirtelen elvesztette az autó felett az irányítást és letért az útról, de szerencsére egy nagyobb hóbucka megállította. Sértetlenül megúszta mindezt. Nem volt szemtanúja az eseménynek kitolatott és folytatta az útját, kicsit zaklatottan. Végre megérkezett a címre, ahol ellátta a feladatát. Sikerült kimasszíroznia a beállt derekat, közben elmesélte hogyan is járt idefelé. Rákérdeztek nála, hogy le vannak cserélve már a megfelelő évszakra a gumik, nem véletlenül vannak különböző abroncsok. Ajánlottak egy internetes oldalt, ahol elég jó akciós téli gumikra tud szert tenni. Kiszállítják az árut, de igény esetén át is vehető bizonyos átvevő pontokon. Az oldal nagyon jól átlátható és többféle fizetési mód is lehetséges. Megköszönte a hasznos információkat, de kicsit szkeptikus volt, hogy valóban szükséges-e neki téli gumi, inkább óvatosabban vezet. Hazafelé tartott, már beesteledett, kis ködszitálás volt, jóval óvatosabban vezetett. Éber volt nagyon, nehogy hasonló szerencsétlenség történjen, mint idefelé. A vonzás törvénye sajnos elhozta a bajt. A rossz látóviszonyok miatt, nem látta, hogy egy őz ugrott elé. Fékezni próbált, de az autó akár egy szán siklott tovább egyenesen az a gida felé. Szerencsés egy állat volt, mert csak éppen érte el a gépjárművet, egy kicsit arrébb lökte, de tovább ugrált a sűrűbe. A kisautó már nem járt ennyire szerencsésen. Nem a nagy monstrum kocsik közé tartozik, inkább csak a praktikus női városi kocsik közé. A baloldali láma betört, nem világított. Szegény lány olyan sokkba került, hogy inkább hívott egy autómentőt és értesítette kedvesét, hogy menjen érte.

Egy nap, két baleset, elveszi az ember kedvét a vezetéstől, hiába, hogy nem emberi tényező volt a felelős értük. Azóta Nati nemhogy négykerekűt, de még egy kétkerekűt se vezetett, sőt közös vidámparkozásunk alkalmával még dodgemre se ült fel. A legszomorúbb az egészben, hogy mind ez elkerülhető lett volna, ha oda figyel, milyen abroncsok vannak a guruló jószágán. A gyógy masszőrséget inkább már csak otthon folytatja, ritkán mozdul ki, ha igen akkor a környékre gyalog, mert úgy is fontos az egészségért a mozgás! Sok páciensének meséli balul sikerült utazását, remélve tanulnak a hibájából.

Remélem ez a kis anekdota tanulságos volt az olvasók számára és ha tehetik foglalkoznak ezzel a problémával. Nagyon sok jó akciós téli gumikat találhatunk az interneten! Szánjunk erre időt, és ha kell, cseréljük le a garnitúrát, hogy meglepetések ne érjenek minket az utakon!