A mozgás örömei a munkában

Irodai munkát végzek, amit nagyon unok már. Az egyik legnagyobb problémám vele, hogy nem igazán tudok eleget mozogni. Ez főleg az egészséges életmód rovására megy, de pszichésen is megterhelő, mivel egyszerűen semmi izgalmat, változatosságot nem nyújt nekem. Emiatt pedig olyan szinten unom magam közben, hogy legszívesebben a hajamat tépném. El is kezdtem járni egy személyi edzőhöz, aki nagy segítségemre van azóta is, de beláttam, hogy ez nem megoldás. Így ugyanis túl kevés időm maradt minden másra. Eldöntöttem, hogy munkát váltok, és keresek valami jobban testhezállót. A véletlen műve volt, hogy pár napja a testvérem épp az egyik kedvenc krimijét olvasta, amikor nálam töltött egy napot. Mikor elment észrevettem, hogy nálam felejtette a könyvét. Mivel már nem tudtam volna utána vinni, így jeleztem, hogy nálam van az olvasmánya, és végül is beleolvastam a könyvbe. Pár oldal után megfogott a történet, és rájöttem miért szereti annyira a testvérem is. Ekkor fogant meg a fejemben, hogy ha már váltok, akkor megpróbálok magándetektívnek menni, hátha az jobban testhez áll majd. Persze akkor még fogalmam sem volt róla, hogy mit csinál egy ilyen ember a valóságban, de még arról sem, hogy mekkorák a magánnyomozó díjak. Persze az internet korában igazán gyorsan utána lehet járni egy ilyen dolognak, így én is ezt tettem.

Meglepetésemre sokkal több mindent csinál egy ilyen szakember, mint azt először gondoltam volna. Persze evidens, hogy vannak olyan párocskák, akik megbízásul adják, hogy kövesse valaki a párjukat, és buktassa le, hogy ha félrelép, és persze akkor is, ha nem. Ez persze elég gyakori dolog lehet, ettől függetlenül én kifejezetten tudnék örülni, ha ez lenne am unkám. Érdekes és izgalmas dolog lehet kitalálni, megszervezni, hogy miként lehet valakit észrevétlenül követni. Ráadásul a sikerhez olyan információkra van szükség, amik a bíróság előtt is bizonyító erejűek lesznek, ami tovább nehezíti a dolgot. Ez már kellő kihívás ahhoz, hogy ne lehessen megunni, ráadásul valószínűleg bőven kell mozogni is a követés során. Hab a tortán, hogy minden embernek más és más szokásai vannak, így mind küldetés változatos. Ráadásul még a téma is elég kacér így aztán minden adva van ahhoz, hogy ez a munka egyben szórakozás is legyen.

Persze vannak komoly dolgok is, mint például amikor az egyik cég felbérel egy magándetektívet, hogy derítse fel valamelyik riválisa gazdasági helyzetét. Ilyenkor aztán igazi James Bondnak érezheti magát az ember, miközben beépül az adott vállalathoz. Szintén érdekes számomra, hiszen minden alkalommal új és új emberekkel ismerkedhetnék meg, ráadásul valamilyen szinten el is kéne sajátítani azokat a munkákat, amiket beépülés közben kell végezni. Ismét csak változatos.

Egyes tárgyalásokhoz való bizonyítékgyűjtés szintén nagyon jól hangzik. Amennyire megértette ez nagyjából úgy működik, hogy van olyan helyzet, amikor a hivatalos szervek már nem gyűjtenek bizonyítékokat, viszont valamelyik peres fél még úgy érzi, hogy szükséges lenne ez. Ilyenkor jön a képbe a magándetektív, aki az ügyfél kérésére tovább folytatja a kutatást a bizonyítékok után, amíg sikerrel nem jár, vagy hoppon nem marad.

A kedvencem talán még is az lenne, amikor azt kell ellenőrizni, hogy vajon követi-e valaki az ügyfelet. Jó példa lehet erre az első, amit korábban hoztam, csak kicsit továbbfejlesztve. Mondjuk, egy férj úgy gondolja, hogy felesége túl paranoiás és féltékeny, és azt gyanítja, hogy magánnyomozókat fogadott, hogy figyelje minden lépését. Ez érthetően frusztráló lehet, de ilyenkor megoldás lehet, ha ez az ember felbérel egy detektívet, aki megpróbálja felfedni az állítólagos követőket. Igazi kém játszma lehet. Már csak azért is ez lett a favorit nálam, mert ilyen esetben egy hozzám hasonlóan képzett embert kell kijátszanom, így sokkal nagyobb presztízst jelentene a siker.

Minden összevetve úgy gondolom, hogy ez a nekem való meló, el is kezdtem már a képzést rá, remélem, hogy itt majd sikerül végbevinni mindent amit terveztem.

magánnyomozó díjak