Klíma szerelés múló hátfájással

Az új lakásomba mindenféle felújítás, festés és padló lerakás előtt, felszereltettem egy klímát. Amikor nyáron megvásároltam a kis ékszeres dobozt, rögtön feltűnt, hogy rettentő meleg van, ezért elhatároztam, hogy beszerzek egy klímát.

Nagy utánajárás, interneten való nagy esettanulmány készítés után, találtam egy remek online klíma árusítással foglalkozó céget, akik nem viccelnek, az árajánlatukat klíma szereléssel együtt hirdetik.

Számomra több sem kellett, kiválasztottam, egy remek készüléket, melyben nagy segítséget jelentett, hogy a cég minden egyes készülékéhez egy remek leírást mellékel, ezáltal könnyebb volt számomra is a választás. Gyorsan összehasonlítottam a z oldalon található készülékeket, hogy számomra melyik lehet a legmegfelelőbb, teljesítményileg és természetesen árilag is.

A megrendelés előtt elolvastam a vásárlói tájékoztatójukat, melyből kiderült, hogy tényleg a klímát szereléssel együtt árusítják. A készüléknél feltüntetett árak magukban foglalják a készülék árát, a kiszállás díját és a felszerelés, beüzemelési díjat. Természetesen a cég ennek a kedvezményének feltételeket szabott, miszerint a kül- és a beltéri egység nem lehet messzebb, mint 3 méter.

Szerencsém volt, gyorsan lemértem, hogy nálam ez a feltétel teljes mértékben teljesül. A tégla falam is 40 cm belül van, úgyhogy ez a feltétel is fennáll a szereléshez.

Mivel a cég biztosítja a kondenzvíz elvezetést, a hálózati csatlakozási eléréshez szükséges kábeleket és műanyag, illetve réz csöveket, ezért ez is fontos, hogy az egyik 3 méteren belül, másik 5 méteres távolságban legyen. A lakásom paraméterei minta példányai a cég által megszabott feltételeknek.

Nem is haboztam tovább, rányomta a megrendelés gombra, kitöltve az űrlapot természetesen, minden nagyon egyszerűen ment, rendkívül jól kezelhető az oldaluk, mindenki számára.

Majd mindezek végén rányomtam az elküld gombra, amivel a vásárlásomat véglegesítettem.

Nem telt el egy teljes nap a rendelésem leadását követően, és már egy kedves hői hang jelentkezett is a cégtől, hogy időpontot szeretne egyeztetni, hogy a szerelőik mikor tudnának jönni és felszerelni a készüléket. Nagyon rugalmasan és kedvesen meg tudtunk beszélni egy mindenki számára megfelelő időpontot, mely nem is volt annyira messze, nem kellett heteket vagy akár hónapokat várnom arra, hogy felszerelésre kerüljön a készülék.

A szerelők az adott időpontban pontosan megérkeztek, felmérték a lakásom. Látom, hogy egyikük kicsit nehézkesen mozog, kérdésemre elmondta, hogy öröklött gerincbántalmai vannak, hogy tornával nagyon jól kezelhető, az időváltozásokat megérzi, de munkájában nem akadályozza, egy- egy mozdulatára munka közben jobban kell figyelnie, hogy nehogy meghúzza vagy egy ideg nehogy becsípődjön, ezekre a mozdulatokra külön kitértek a gyógytornán, úgyhogy tudja mire kell figyelnie és milyen mélységből kell felemelnie a tárgyakat.

Munkájuk közben elmondták, hogy a cég alapelve az, hogy a klímákat szereléssel együtt árusítják, mivel ez a vásárlók számára is könnyebbséget nyújt, hogy nem kell a külön szakembert felfogadniuk a klímájuk beszereléséhez, aki rendelkezik tanúsítvánnyal, mivel a cég maga és a szerelői is szerelhetnek fel a törvényi előírásnak megfelelően klímaberendezéseket. Ez remek megoldás én is beláttam, és mindemellett ezért is választottam ezt a céget.
Nagyon csendesen és precízen dolgoztak a szerelők, mint a kinti egység, mint a benti készülék felszerelésekor.

Amint végeztek a klímám felszerelésével, nagyon kedvesen megmutatták, mint egy klíma gyorstalpalónál, hogy miként is működik a megvásárolt szerkezetem. Nagyon hálás voltam nekik ezért. Megkaptam a felszerelési, beüzemelési tanúsítványomat is. A cég még ezen felül garanciát is vállal az általuk forgalmazott és felszerelt készülékekre. Alap garanciát 3 évi időintervallumra a jótállási jegyben előírtakra, valamint további 2 évet biztosítanak a kompresszorra. Ez számomra meglepetés volt, és nagyon nagy biztonságot nyújt, mert akkor tudom, hogy ha esetleg valami probléma támadna, csak fel kell hívnom őket, és segítséget tudnak nyújtani számomra, nem kell külön szerelőt keresnem.

Fizetésnél lehetőség van átutalásra és a szerelés után készpénzben való fizetésre. Én az utóbbi választottam, mikor mindennel végeztek a szerelők, még fel is takarítottak maguk után, nekem már semmi dolgom nem volt, csak hogy a készüléket és munkájukat – a megrendeléskor feltüntetett összegben kifizessem. Ez meg is történt, minden jót kívántunk egymásnak, és a készülékem azóta is nagyszerűen működik. Klíma szereléssel együtt nagyon költséghatékony módja a klímák beszerzésére.