Jóga swarovski fülbevalóval, én sem hittem volna!

Mióta nem járok gerinctornára, mert a tréner elment szülni, azóta beiratkoztam jógatanfolyamra.

Nagyon jó a hangulat mindig, a társaságban mind jó barátok vagyunk. A csoportban tízen vagyunk mindig, fontos szabály, hogy nem lehet hiányozni sosem.

A legjobb barátnőmmel együtt regisztráltunk be a tanfolyamra, kíváncsiak voltunk, hogy lehetne kicsit megnyújtani az izmainkat úgy, hogy közben spirituális felfrissülést is kapjunk.

Szóval szerda esténként jógázni járunk, az életünk szerves részévé vált az ilyesfajta testmozgás. Szeretem a bemelegítő gyakorlatokat, mert azok nem fájnak (negyven évesen lehajolni is nehéz a szappanért, nemhogy lótuszülésben meditálni tizenöt percig), és rendkívül jótékony hatással van a testemre légzésgyakorlat is, amire kiemelt figyelemmel vannak az oktatók a tanfolyam során. Mindig tenyérrel lefelé kell befele figyelni közben, ki kell zárni a libegő, kószáló gondolatokat, amik egész nap nyomasztottak. Mindenesetre jó dolog a jóga, a közösség is jó, építjük egymást, folyamatosan fejlődésben vagyunk.

Barátnőmmel nehezen szoktuk meg ugyanakkor, hogy az egész napos öltözéktől lecsupaszítva kell részt venni ezeken az órákon. Még a fülbevalót is ki kellett vennünk, mert idővel rájöttünk, hogy nagyon nehéz úgy nyújtani, mozogni, szóval a gyakorlatokat elvégezni, hogy nyomják az ékszerek a bőrrétegeket. Mindig nagyon kényelmetlen volt, és ki is pirult a fülbevalók környéke az irritáció hatására. Lassan megtanultuk, a körülményes pillanatok csökkentése végett, hogy szerdánként nem szabad ékszereket viselnünk, ha nem akarunk órákat eltölteni azzal, hogy leoperáljuk magunkról óra előtt.

Egy alkalommal, amikor végre kifogástalanul sikerült megcsinálnom a pózokat, hazaérve vettem észre, hogy egy ezüst fülbevaló, swarovski kristállyal van a fülemben…

Egészen meglepődtem, nem is emlékeztem rá reggel, hogy betettem volna készülődés közben, de ami a legérdekesebb volt, hogy edzés közben egyáltalán nem nyomta a fejemet az ékszer. Hitetlen Tamásként nyomogattam a fülemben lévő fényes csodát, amely mérete ellenére egészen beleköthetetlenül simult hozzá a fülemhez. El sem hittem, hogy ez történt!

Föl is hívtam barátnőmet, Sárát, hogy teszteltünk kellene a dolgot, a jövő heti órára neki is föl kéne vennie a swarovski fülbevalóját, hogy kipróbáljuk, tényleg ennyire jók-e ezek a cuccok.

Aznap este nevetgéltem magamon, hogy ekkora szenzációnak fogok fel egy ilyen dolgot, de annyira frissen élt bennem az emlék, hogy számunkra borzasztóan megrázó, hogy az ékszereinket és minden csinos cuccunkat le kell vetnünk magunkról az óra alkalmára, mert erősen akadályozzák a műveleteket…

Következő héten Anita csodás Venus swarovski kristályos fülbevalójában jelent meg, míg én a szokásos, ezüst fülbimben swarovski kristállyal. A munkát gond nélkül elvégeztük, és egy pillanatig sem éreztünk semmiféle nyomást a fülcimpánk tájékán. A jógaoktatónak is elújságoltuk a hírt, aki természetesen óvatosságra intett minket, azért mi ennek ellenére is nagyon vigyázzunk. Vigyáztunk mi, de a továbbiakban egy alkalommal sem történt baj, sőt, mintha egyre kényelmesebbé váltak volna az órák során.

Néhány hónappal később híre ment a dolognak: az összes embernek, aki jógázni járt hozzánk, egészen véletlenül swarovski ékszere lett. Elkívánták tőlünk a csodás fülbevalókat még a jógaórán kívül is.

Vicces volt, hogy a jógaoktatónak a fülében is megpillanthattunk swarovski ékszereinket egy idő után, pedig éppen ő volt az, aki óva intett minket még úgy is, hogy saját magunkon tapasztaltuk a praktikusságát. Aztán annyit beszélgettünk róla szünetekben a csoporton belül, hogy kedvet kapott hozzájuk. Hogy ezek az ékszerek mennyire szépen, milyen jó árban vannak, mennyire egyszerű kezelni őket, mennyire nagyon csillognak, és milyen érdekes, hogy minden korosztálynak jól állnak. Sőt, még a jógaszerkóhoz is mennek!

Szóval kiderült, hogy igenis lehet csinosan is jógázni, hiába az izzadtság és a szétzilált frizura, a swarovski ékszerek képesek annyi csillogást kölcsönözni a kinézetnek, hogy ez teljesen megváltoztatja az összképet.