Gerinctréning után polcrendszer nézőbe mentem

Én is gyarapítom azok táborát, akik valamilyen múltbéli eseményből adódó egészségügyi probléma miatt járnak gerinctréningre. Még gólyatáborban volt egy csúnya balesetem. Emeletes ágyak voltak a szobákban, én egy alsó ágyat választottam. Emlékszem, hogy tesómmal váltottam pár szót telefonon, majd miután letettem a telefont, megtörtént a baj. Törökülésben ültem, így ez csak rontott a későbbi helyzeten, de ez is mentette meg az életemet. Történt ugyanis, hogy a felettem lévő szobatársam átfordult egyik oldaláról a másikra, és leszakadt az ágy. Elég régi típusú ágy volt, nehéz matraccal, a csaj sem volt éppen könnyű. Egy nagy ütést éreztem a hátamon, és úgy ketté hajlottam, mint egy szivacs. Azon csodálkozom, hogy egyáltalán fel tudtam onnan kelni, de ha feküdtem volna, akkor nem úsztam volna meg élve. A tanároktól nem számíthattam segítségre, és anyám is csak kiröhögött, pedig komoly segítségre lett volna szükségem ahhoz, hogy ennek ne legyen szövődménye. Nagyon fájt az ütés nyoma, és közel egy hónapig a légzéssel is akadtak problémáim. Sajnos maradtak fizikai utóhatásai, így kerültem kapcsolatba a gerinctréninggel. Egy kisebb klikkel mindig együtt nyomultunk, és egyszer valahonnan szóba jött a raktári polcrendszer témája.

Kicsit pislogtam, hogy ez mégis honnan jött, mert nem figyeltem túlzottan a beszélgetésre. Aztán persze kapcsoltam, hogy a klikk egyik tagja raktárosként dolgozik, ami nincsen túl jó hatással a gerincére. És mivel nem ma kezdte, bőven van mit korrigálnia a mozgással. A raktári polcrendszer meg úgy jött szóba, hogy elmesélte, éppen a napokban cserélték le. Ráadásul nagyon tetszett neki. Biztos ez a fétise, gondoltam én, hiszen mi lehet szemkápráztató egy polcban? Betudtam a szakmai ártalomnak.

Aztán persze jobban beavatott a témába, és azt is elmondta, hogy azért is örül ennek az új polcrendszernek, mert strapabíró, és rövidebb üresjáratokban 1-2 feladatot el tud végezni a polcokba kapaszkodva. Nem is volt több kérdésem… Ebből a megközelítésből még sosem gondoltam polcokra.

raktári polcrendszerElmondta azt is, hogy persze elsősorban nem emiatt örül az új raktári polcrendszernek, hanem mert a régi már tényleg megérett a cserére, annyira elavultak és elhasználtak voltak. Ezután pedig rengeteg olyan infót mondott el a polcokról, ami nekem kicsit kínai volt.

Mesélte, hogy kicsit kacifántosan – egy ismerős útján – találtak rá a RakckingLog weboldalára, és rövid időn belül tisztázódott, hogy nem kell tovább keresniük a témában. Itt megtalálnak mindent, amit a raktári polcrendszerekről tudni kell. Lelkesen ecsetelte, hogy már a kezdeti fázistól, az ötlet megszületésétől kezdve lehet számítani a cégre. Ugyanis ha már van egy kis elképzelésed, és tudod, hogy hova szeretnéd a polcokat, egy megfelelő időpontban a RackingLog munkatársai kijönnek egy helyszíni felmérésre. Ekkor felmérik a terepet, át tudod beszélni velük az elképzeléseidet. Ezután a paraméterek és egyéni igények alapján elkészítik a raktári polcrendszerhez szükséges terveket. Ezek a tervek könnyen értelmezhetőek, átláthatóak. Ezen felül még egy árajánlatot is küldenek.

Abban az esetben, ha ezt elfogadod, meg is kezdik a polcelemek legyártását, és egy, a szerződésben rögzített időpontban leszállítják, valamint beszerelik azokat. A beszerelést is hozzáértő csapat végzi, így nincsen ok az aggodalomra. Ha ez nem lenne elég, a cég még garanciát is vállal a polcrendszerekre. Nem csak abban az esetben, ha valamit javítani kell a garanciaidőn belül, hanem akkor is, ha a későbbiekben szeretnéd bővíteni a polcrendszert. Ez azért nem hangzott rosszul.

Mivel ennek a csapattagunknak elég nyílt hozzáállású a főnöke, nem volt ellenére, hogy meglessük ezeket a polcokat, ha már az alkalmazottja ennyit mesélt ezekről. Így kicsit viccesen hangzik, de az egyik csoportos gerinctréning után elmentünk megnézni ezt a raktári polcrendszert. Sőt, ki is próbáltuk, hogy jó-e bizonyos tornagyakorlatokra. Viccen kívül mondom, hogy teljesen alkalmasnak bizonyult erre is. Persze célszerű nem egy jól megrakott polcnál tornázni, nehogy magunkra rántsunk valamit a polcról. Mert hiába tartós a raktári polcrendszer, azért mi még bénázhatunk egy sort…