Babavárás bőrdzsekiben

Mióta motoros balesetem volt, vannak problémák a gerincemmel. Nem egészen két évvel ezelőtt még fájdalommal járt minden mozgás, gerinctréningre is kellett járnom rendszeresen. Hála istennek, ma már egészen jó a helyzet, szóval feleségem javaslatára újra elterveztem, hogy motorra ülök.

Egy-egy baleset után hosszú időt kihagyni nem a legjobb helyzet lélektanilag. Az emberbe gyökeret vet a tény, hogy mély fájdalom érte, és elkezd rettegni a sporttól. Ez nagyon nem jó, mert eléggé el tudja szakítani az embert a szeretett sporttól a hosszú idő, amit nélküle tölt el.

A kedvenc motoros ruhámat, amit a sixgear.eu oldaláról rendeltem még annak idején, nagyon régen nem használtam már. Újra ki kellett tisztítani, a por több rétegben befedte már, mivel olyan sokáig nem használtam szegényt. A feleségem segített kérdés nélkül a munkálatokban, a szuper király motoros bőrdzseki hamar megtisztult és újjászületett, mintha mi sem történt volna, mintha nem ezt a kabátot viseltem volna a baleset idején.

Az orvos annak idején azt mondta, csodával határos módon úsztam meg ép bőrrel a balesetet, a kis gerincsérülésem szinte semmi volt ahhoz képest, ami megeshetett volna velem, ha nem ennek a márkának a motoros bőrdzsekijét viselem. Állítólag a ruhadarab éppen olyan pontjait védte a testemnek, amelyek kritikusak voltak, ha nem lett volna rajtam a motoros bőrdzseki, talán meg is halhattam volna, de bizonyára nem úsztam volna meg komoly és maradandó károsodás, sérülés nélkül.

Azon felül, hogy rendkívül praktikus az anyag, amelyből készült a ruhadarab, ráadásul rengeteg beépített szellőző és cipzár található meg benne, a hátára egy speciális ütéstompító hab van szerelve, amely olyan mértékű védelmet biztosított, hogy a hatalmas baleset után is életben vagyok még, ráadásul mozgok, mindennapi teendőim gondtalanul végzem. És mostanában tánctanfolyamra is járunk az asszonnyal, mert úgy döntött, be kéne iratkoznunk.

Amikor magamra öltöttem egy frissen rendelt motoros bőrdzsekit, mert Klára úgy gondolta, új életszakaszhoz érkeztünk, illő volna beszerezni egy újabb dzsekit, amit szintén a sixgear.eu oldaláról szereztünk, szóval Klára abban a pillanatban, amikor megpillantott új bőrszerkómban, szinte elalélt, azt mondta, annyira vagány vagyok, olyan menőn nézek ki, hogy szeretné most azonnal elkezdeni a baba-projektet.

Természetesen nem volt ellenemre a dolog, szóval a dzsekim másodszor változtatta meg az életemet radikálisan, de azért szerettem volna beérni a munkába időben. Kis tériszonnyal ültem a motorra, aggódtam, hogy mi fog történni, mennyire estem ki a gyakorlatból. Szerettem volna Klárának tetszeni meg imponálni, jó lett volna, ha elsőre sikerül elindulnom rendesen. Remegett a kezem, felsejlettek a balesetem részletei az elmémben, kicsit rosszul éreztem magamat, de nem a legszörnyűbb volt ez az érzés. Klára biztató tekintete jobban zavart, nem akartam, hogy előre bizalmat szavazzon a képességeimnek.

Aztán végül is sikerült. Ráültem a motorra, meghúztam a gázt, és elstartoltam otthonról. Az utazás első öt percében eléggé izgultam, de egy idő után feloldódott bennem a nyugtalanság, hála az új motoros bőrdzsekimnek. Azóta nem éreztem magamat ennyire felszabadultnak, hogy elveszítettem az eszméletemet a baleset idején. Nagyon jó érzés volt újra repülni, élvezni a sebességet, és még a ruha is rendkívül kényelmes volt, idomult a testemhez, nem éreztem úgy, hogy akadályozna a mozgásban, gátolná a felhasználható teret.

Nagyon örültem, hogy Klára rávett erre a változtatásra, az újrakezdés öröme eltöltött teljesen, ahogyan leparkoltam a munkahelyemen. Örültem, hogy képes voltam erre, a sixgear termékeinek pedig visszafordíthatatlanul bizalmat szavaztam ezek után: nem csak az életemet mentették meg, hanem egy új fejezetet is nyitottak a házasságomban, haha.