A gerinckímélő táskaválasztás

Tudtátok, hogy a táskánk és a gerincünk szoros kapcsolatban áll egymással? Attól függően, hogy milyen táskát hordunk, illetve, hogy milyen nehéz, nagy hatást gyakorol gerincünk mindennapi leterheltségére. Ha például válltáskát hordunk, akkor feltétlenül figyeljünk oda, hogy az ne legyen túl súlyos, ezen kívül pedig váltogassuk a vállunkat, hogy ne mindig az egyiket terheljük meg, mert az később komoly gerincbántalmakhoz vezethet. Én mindig azt ajánlom a vendégeimnek, hogy vegyenek olyan táskát, ami ergonomikus, és az a legjobb, ha hátizsák. Ezt sajnos nem mindenki engedheti meg magának, főleg azért, mert valakinek a munkájából adódóan elegáns táskát kell hordani, akár egy férfi vagy női aktatáskáról beszélünk, akár egy nehéz orvosi táskáról.

Ha ilyen helyzetben vagyunk, akkor is lehet már kapni minőségi bőr férfi táskákat, amelyek kialakítása lehetővé teszi, hogy a benne tárolt súlyok eloszlása egyenletes legyen. Ha pedig ilyen táskákat keresünk, akkor ajánlom mindenki figyelmébe a bagbox táska webshop honlapját, ahol a különféle funkciójú, és kialakítású táskát meg lehet találni. Úgy vélem, hogy a választék alapján mindenki megtalálja a kedvére valót. Legutóbb az egyik gerincferdüléses betegem fordult azzal hozzám, hogy hol keressen olyan elegáns táskát, ami nem terheli meg az amúgy is fájós hátát. Neki is a bagboxot ajánlottam, később pedig meg is mutatta, hogy mit vásárolt.

Azért is szoktam ajánlani az internetes vásárlást, mert ott nem kell rögtön dönteni, ráérünk hezitálni, és aludhatunk rá néhányat. Én már szinte teljesen rászoktam az online világra, mert megfigyeltem, hogy olyankor nem veszek felesleges dolgokat, hiszen egy rendes boltban számtalanszor előfordul, hogy elsétálok valami mellett, ami megtetszik, és plusz pénzt költök, pedig nem kéne. Kicsit el is kanyarodtam az eredeti témától, de visszatérve meg kell említenem, hogy mért gyerekkorban oda kell figyelni a megfelelő iskolatáska kiválasztásakor. Emlékszem, hogy én is nagyon utáltam azt a merev vázas, kocka alakú táskát, mégis örülök, hogy olyanom volt, hiszen a növésben lévő szervezet könnyebben deformálódik, ha például egyoldalú, erős behatás éri. Ezért mindig lebeszélem a hozzám forduló szülőket, hogy nehogy válltáskát vegyenek a lurkónak az iskolakezdésre.

Nagyon sokan nem figyelnek erre, és csak azért vesznek meg egy táskát, mert tetszik. Mondjuk az internetes vásárlás esetén is egy elég erős benyomást kelt, amit látunk, de a leírást is el kell olvasni, ahogy azt is, hogy milyen anyagból készült. Utóbbi alapján tudunk következtetni a minőségre, mert például a bőr táskák mindig is magas minőséget képviseltek. Lehet, hogy továbbra is a drágább kategóriába tartozik, mégis érdemes költeni rá, mert sokkal tartósabb, tehát hosszútávon is jobban megéri. Nekem is van olyan táskám, amit tíz évvel ezelőtt vettem, de még mindig tökéletes állapotban van. Ez persze annak is köszönhető, hogy vigyáztam rá, illetve, ha valami sérülés érte, akkor szakemberhez vittem. Ezek lehet, hogy apróságnak tűnnek, mégis nagyon fontosak, hiszen most is írhatnám azt, hogy ez az állagmegőrzés nem csak a táskánkra, hanem a gerincünkre is igaz. Ugyanúgy vigyáznunk kell magunkra, mint a tárgyainkra. Ezt sajnos sokan elfelejtik, és elhanyagolják a testüket, amivel akár az életüket is megrövidíthetik.bőr férfi táska